Skip to main content

Shellipalvelut

Shellipalvelut, Sähköposti ja WWW-sivutila

Jokaisella jäsenellä on oletuksena käytössään kotisivutila muotoa http://username.far.fi ja sähköpostiosoite username@far.fi. Myös omien verkkotunnusten käyttäminen sähköpostiosoitteissa ja kotisivutilassa on mahdollista.

Kotisivu- ja sähköpostitila ovat käytettävissä shelli-palvelimen (deeks.far.fi) kautta jäsenen omassa kotihakemistossa: postit ovat MailDir -hakemistossa ja kotisivutila public_html -hakemistossa. Kotisivuja maailmalle palvelee bonkers.far.fi -palvelin ja sähköposipalvelimena (smtp, auth-smtp, imap) toimii savage.far.fi. Bonkersille ja Savagelle ei ole suoraa pääsyä jäsenillä vaan kaikki hallinta tapahtuu Deeks -palvelimen kautta.

Kotisivuissa voi käyttää tunnettuja sivutekniikoita kuten html ja php. Lisäksi MySQL-tietokantoja on mahdollista saada käyttöön tarvittava määrä.

Sähköposteja voi lukea mm. imap/imaps -yhteensopivalla sovelluksella tai webmailin kautta (http://webmail.far.fi). Sähköpostipalvelinta on mahdollista käyttää myös auth-smtp -palvelimena omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Sähköpostit tottelevat procmail ohjailuja ja käyttäjät voivat tehdä niitä sijoittamalla .procmailrc -tiedoston oman kotihakemistonsa juureen. Lisäksi roskapostin pisteytyksen saa käyttöön procmailin avulla.

alt